preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 12. 2011.

Ukupno: 113919
Ovaj mjesec: 1159
Ovaj tjedan: 170
Danas: 20
Vijesti
Uskršnja čestitka
DŽIVO BRČIĆ / datum: 13. 4. 2017. 11:14

SRETAN USKRS

      ŽELE VAM DJELATNICI 

             UMJETNIČKE ŠKOLE 

                      LUKE SORKOČEVIĆA DUBROVNIK!

 

 

[OPŠIRNIJE]U zvanje mentora i savjetnika promovirano 676 najboljih odgojno - obrazovnih radnika
DŽIVO BRČIĆ / datum: 16. 4. 2017. 11:30

prom_travanj1_mSvečana promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u položajno zvanje mentora i savjetnika održana je 13. travnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u više položajno zvanje ukupno 676 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.

Odluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke najboljima uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Hrvoje Šlezak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja.

prom_travanj2_mSvečana promocija poseban je dan u profesionalnoj karijeri svakoga odgojno-obrazovnog radnika, istaknula je Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Uz čestitke na promaknuću i zahvalu za predan i odgovoran rad s učenicima kazala je da su promaknuti odgojno-obrazovni radnici entuzijasti, koji s mnogo strasti, truda, zalaganja i ljubavi pristupaju svome poslu.

Promovirani pokazuju da se spremno nose sa svim izazovima i novima zadaćama, a to mogu samo zahvaljujući naporima koje ulažu u osobni profesionalni rast i razvoj te stjecanje novih kompetencija. Iako je učiteljski poziv u našem društvu još uvijek podcijenjen i neadekvatno nagrađen, promaknuće u zvanje mentora je mala i simbolična nagrada najboljima - naglasila je Jadranka Žarković-Pečenković.

prom_travanj3_mMinistar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u svome je obraćanju istaknuo važnost odgojno-obrazovnih radnika kao nositelja promjena u odgojno-obrazovnome sustavu. – U vrijeme kada vidimo puno izazova pred svima koji sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu, kada se traži se sve više umijeća, kompetencija i zalaganja, vi promovirani pokazujete da se spremno nosite s izazovima svojih poziva i da ustrajno ulažete u vaš osobni razvoj i profesionalni rast. Svima vama koji ste odabrali ovaj poziv želim još jednom čestitati što iz generacije u generaciju neiscrpno, hrabro, srčano i predano težite oplemenjivanju mladih umova željnih znanja i iskustva - kazao je ministar Barišić.

prom_travanj5_mRad odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja koji su promovirani vrednovali su njihovi ravnatelji i savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje prema kriterijima Pravilnika o načinu i uvjetima napredovanja u struci i promicanju u položajna zvanja odgojitelja i stručnih suradnika u dječjim vrtićima odnosno Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem školstvu.

Da su svjesni odgovornosti i obveza koji su pred njima, istaknuli su u završnoj zahvali u ime svih promoviranih Ana Magaš, učiteljica hrvatskoga jezika iz OŠ J. J. Strossmayera, Đurđenovac, promovirana u zvanje učitelj mentor i Dario Österreicher, stručni suradnik pedagog, iz II. gimnazija Osijek, promoviran u zvanje stručnog suradnika savjetnika. – Biti učitelj velika je privilegija, ali i odgovornost. Naš je zadatak svakodnevno dosljedno prenositi prave ljudske vrijednosti i prenositi ih našim učenicima da bi izgradili temelje za sigurnu i sretnu budućnost – istaknula je Ana Magaš.

prom_travanj6_mSvečane promocije glazbenim nastupima uveličali su učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba i Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta.


[OPŠIRNIJE]Marta Kekez nastupila na svečanom koncertu povodom dana OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara
DŽIVO BRČIĆ / datum: 10. 4. 2017. 23:25

Marta Kekez, učenica 3. razreda osnovne glazbene škole, nastupila je na svečanom koncertu povodom dana Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Koncert se održao 10. travnja u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Marta je izvela dvije skladbe W. H. Squire: "Tarantella" i C. Saint-Saens: "Labud" pod mentorskom palicom mr. Vanda Đanić, prof. mentor te uz glasovirsku pratnju prof. Alberta Frke.

Suradnja naše škole i glazbenog odjela pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića iz Vukovara započela je u studenom 2015. godine kada su naši učenici nastupili na koncertu koji je bio dijelom popratnog programa službene proslave Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2015. "VUKOVAR - MJESTO POSEBNOG PIJETETA."


[OPŠIRNIJE]Paula Jadrušić nastupila na svečanom koncertu povodom 197. obljetnice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke
DŽIVO BRČIĆ / datum: 10. 4. 2017. 01:08
 
 
 
 

Paula Jadrušić, učenica 2. razreda srednje škole, nastupila je na svečanom koncertu povodom proslave 197. obljetnice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke. Koncert se održao 10. travnja u Hrvatskom pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.

Na koncertu su nastupili učenici šest glazbenih škola: škole domaćina, Glazbene škole Blagoja Berse i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, Glazbene škole Franja Kuhača iz Osijeka, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Pule i Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika.

Paula je izvela skladbu F. Chopin: Scherzo op. 31, br. 2 u b-molu pod mentorskom palicom prof. savjetnice Sunčice Grego.

Suradnja naše škole i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke započela je 2015. godine, kada je na svečanom koncertu povodom proslave 195. obljetnice škole nastupio Lovro Barišić. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju