preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Virtualna knjižnica
Lista linkova je prazna
Politika privatnosti

 

                      Strossmayerova 3,

                       HR-20000 Dubrovnik

                       tel: 020 324 636, 020 324 642, fax: 020 324 640

                       e-mail:sorkocevic.hr@gmail.com

                      web adresa: www.usls.hr                                

POLITIKA  PRIVATNOSTI  (web)

Politikom  privatnosti  Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Strossmayerova 3, 20 000 Dubrovnik, OIB:13098701080  (nadalje  u tekstu:  UŠLS)  štiti  privatnost  svojih  učenika  i  njihovih  roditelja  i/ili  zakonskih skrbnika,  svojih  zaposlenika  te  vanjskih  suradnika,  vodi  brigu  o  njihovim  osobnim  podacima  sukladno odredbama  Opće  EU  uredbe  o  zaštiti  podatka  2016/679/EZ  (Uredba)  i  Zakona  o  provedbi  Opće uredbe  o  zaštiti  podataka  NN  42/2018.  Politikom  privatnosti  UŠLS transparentno  i javno  objavljuje  načine  na  koje  obrade  osobnih  podataka  provodi  isključivo  prema  načelima  Uredbe.   

Osobni  podaci: 

Prema  Uredbi,  osobni  podaci  su  svi  podaci  koji  se  odnose  na  pojedinca  čiji  je  identitet  utvrđen  ili  se može  utvrditi  („ispitanik”),  a  pojedinac  ili  ispitanik  kako  ga  zove  Uredba,  čiji  se  identitet  može  utvrditi jest  osoba  koja  se  može  identificirati  izravno  ili  neizravno.  

 Obrada:

Prema  Uredbi,  obrada  znači  -  svaki  postupak  ili  skup  postupaka  koji  se  obavljaju  na  osobnim podacima  ili  na  skupovima  osobnih  podataka,  bilo  automatiziranim  bilo  neautomatiziranim sredstvima  kao  što  su  prikupljanje,  bilježenje,  organizacija,  strukturiranje,  pohrana,  prilagodba  ili izmjena,  pronalaženje,  obavljanje  uvida,  uporaba,  otkrivanje  prijenosom,  širenjem  ili  stavljanjem  na raspolaganje  na  drugi  način,  usklađivanje  ili  kombiniranje,  ograničavanje,  brisanje  ili  uništavanje.

Prikupljanje  podataka:

UŠLS  prikuplja  osobne  podatke  sukladno  važećoj  zakonskoj  regulativi  koja  se primarno  oslanja  na  Zakon  o  odgoju  i  obrazovanju  u  osnovnoj  i  srednjoj  školi,  Zakon  o  radu  te  pripadajuće  pravilnike.  Osobni  podaci  koji  se  prikupljaju  odnose  se  na  učenike,  buduće  i  sadašnje polaznike  UŠLS  te  njihove  roditelje  i/ili  skrbnike  koji  su  dani  svojevoljno  te  na zaposlenike  i  vanjske  suradnike  koji  se  zapošljavaju  putem  ugovora  o  volontiranju,  ugovora  o  djelu  ili autorskog  ugovora.  Podaci  se  prikupljaju  kroz  definirane  obrasce  u  papirnatom  obliku.  Upisivanje podataka  nužno  je  za  upis  učenika  u  nastavne  programe  UŠLS.  Neke  podatke prikupljamo  automatski  –  više  možete  pročitati  u  odjeljku  web  kolačići.

Svrha  i  uvid:

Osobni  podaci  koriste  se  isključivo  u  ranije  navedene  svrhe  te  će  u  postupku  obrade  biti  dostupni vanjskim  izvršiteljima  obrade.  Vanjski  izvršitelji  su  organizacije  i/ili  pojedinci  iz  Republike  Hrvatske i/ili  EU  koje  UŠLS    angažira  za  izvršavanje  pojedinih  poslova  kao  na  primjer,  ali  ne isključivo,  koncertni nastupi,  mentorstvo  u  individualnom  radu  s  učenicima,  provedba  nastavnih programa,  fotografiranje  i  izrada  kartica  za  odlazak  učenika  na  nastavu  izvan  škole  u  klinikama, domovima  i/ili  dječjim  vrtićima,  održavanje  domene  i  internetske  mreže,  suradnja  sa  sportskim organizacijama  za  učenike  koji  se  natječu  ispred  škole,  odlazak  na  izlete,  ekskurzije i koncertna gostovanja.  Pored  toga, temeljem  zakonskih  obaveza,  osobni  podaci  biti  će  proslijeđeni  u  nadležno  Ministarstvo  i  uneseni  u e-dnevnik  i  ostale  propisane  sustave  te  dani  na  uvid  i  predstavnicima  nadležnih  tijela  ukoliko  predaju zahtjev  za  isto.

Web kolačići:

Stranice  koriste  web  kolačiće.  To  su  mali  dijelovi  koda  koje  Vaš  pretraživač  automatski  izvršava,  a potrebni  su  za  adekvatno  prikazivanje  sadržaja  stranica  na  svim  uređajima  i  bez  njih  korištenje stranica  ne  bi  bilo  moguće.  Informacije  koje  se  tako  prikupljaju  ne  sadrže  osobne  podatke  i  služe boljem  funkcioniranju  stranica  te  poboljšanju  vašeg  korisničkog  iskustva. Brisanje  web  kolačića  moguće  je  kroz  postavke  vašeg  pretraživača  te  se  za  više  informacija  kako  ih obrisati  obratite  proizvođaču.  Dodatne  informacije  o  web  kolačićima  dostupne  su  na  vezi http://www.aboutcookies.org.uk/ 

Čuvanje  i  zaštita:

Osobni  podaci  biti  će  pohranjeni  i  obrađivani  u  zakonskom  roku  te  zaštićeni  adekvatnim  sigurnosnim mjerama.  Molimo  primite  na  znanje  da  niti  jedan  website  nije  100%  siguran  te  mi  stoga  težimo  u potpunosti  zaštititi  vaše  podatke,  ali  ne  možemo  garantirati  potpunu  sigurnost.  Pored  toga,  niti jedno  računalo  nije  100%  sigurno  od  hakiranja  ili  neželjenog  preuzimanja  te  preporučujemo  da koristite  sve  dostupne  mjere  za  osiguranje  vlastitog  računala  i  pretraživača.

Prava  ispitanika: 

Mi osiguravamo  uvjete  kako  biste  Vi  odlučivali  o  obradi  vaših  osobnih  podataka.  Prije  svega  vam omogućujemo  slijedeća  prava:

a) Pravo na pristup  podacima

Imate  pravo  zatražiti  potvrdu  o  tome  obrađujemo  ili  Vaše  podatke  i/ili  podatke  Vašeg  djeteta  te ako  da,  dobiti  pristup  do  tih  podataka.  U  slučaju  da  obrađujemo  veću  količinu  podataka  koji  se odnose  na  Vas,  možemo  od Vas  tražiti  specifikaciju  Vašeg  zahtjeva  za  dostavom  pojedinih konkretnih  skupina  podataka  koje  o  vama  obrađujemo.   

  • Pravo na ispravak

U slučaju  da  uočite  da  o  Vama  i/ili  Vašem  djetetu  obrađujemo  netočne  ili  nepotpune  podatke  ili ih  želite  izmijeniti,  imate  pravo  tražiti  ispravak  istih  odnosno  nadopunu  nepotpunih  osobnih podataka.  Kako  bismo  osigurali  da  o  Vama  i/ili  Vašem  djetetu  uvijek  obrađujemo  samo  točne osobne  podatke  potrebno  je  da  nam  bez  odgađanja  javite  sve  njihove  promjene.   

c) Pravo na brisanje  („pravo  na  zaborav”)

Brisanje  osobnih  podataka  može  se  tražiti  primjerice  ako  ste  povukli  svoju  privolu  za  obradu Vaših  pojedinih  podataka  i/ili  podataka  o  Vašem  djetetu,  kada  se  Vaši  osobni  podaci  i/ili  podaci o  Vašem djetetu  nezakonito  obrađuju  ili  kada  Vaši  podaci  i/ili  podaci  Vašeg  djeteta  više  nisu nužni  u  odnosu  na  svrhe  za  koje  su  prikupljeni  ili  na  bilo  koji  način  obrađeni.  Međutim,  molimo Vas  da  uvažite  da  Vaše  podatke  nećemo  moći  izbrisati  ako  su  oni  potrebni  radi  ispunjenja zakonskih  obveza,  ugovornih  obveza  i  drugih  pravnih  temelja  iz  Opće  uredbe  o  zaštiti  podataka.

d) Pravo na ograničenje obrade

Imate  pravo  ishoditi  ograničenje  obrade  Vaših  osobnih  podataka  i/ili  osobnih  podataka  Vašeg djeteta,  koje  se  može  tražiti  primjerice  ako  ste  podnijeli  prigovor  na  obradu  podataka,  sumnjate u  točnost  osobnih  podataka  koji  se  obrađuju  ili  u  zakonitost  njihove  obrade  no  ne  želite  da  se  ti podaci  izbrišu  ili  su  Vam  još  potrebni  radi  ostvarenja  pravnih  zahtjeva.

e) Pravo na prenosivost  podataka   

Ukoliko  se  obrada  temelji  na  Vašoj  privoli  ili  se  vrši  u  svrhu  izvršenja  ugovora  sklopljenog s  Vama,  a  istodobno  se  izvodi  automatiziranim  i  neautomatizirnim  sredstvima,  imate  pravo zaprimiti  svoje  osobne  podatke  i/ili  osobne  podatke  Vašeg  djeteta  koje  smo  od  Vas  dobili. Ukoliko  zatražite,  Vaše  ćemo  osobne  podatke  i/ili  osobne  podatke  Vašeg  djeteta  prenijeti izravno  drugom  voditelju  obrade,  ako  isto  bude  tehnički  izvedivo.       

f) Pravo  na  prigovor   

U svakom  ste  trenutku,  s  obzirom  na  Vašu  posebnu  situaciju,  ovlašteni  uložiti  prigovor  na obradu  osobnih  podataka  koji  se  odnose  na  Vas  i/ili  Vaše  dijete,  zbog  čega  ćemo  obradu  istih ograničiti.  Također,  navedene  ćemo  podatke  izbrisati  i  prestati  obrađivati,  osim  ako  dokažemo da  za  obradu  postoje  obrazloženi  i  opravdani  pravni  temelji  za  zadržavanje  istih.  Osim  toga,  u   bilo  kojem  trenutku  imate  pravo  prigovoriti  protiv  obrade  Vaših  osobnih  podataka  i/ili  osobnih podataka  Vašeg  djeteta  u  svrhu  izravnog  marketinga.  Nakon  podnošenja  prigovora  Vaši  će  se osobni  podaci  prestati  obrađivati  u  navedenu  svrhu.

g) Pravo na pritužbu  nadzornom  tijelu   

Ako  smatrate  da  je  obrada  Vaših  osobnih  podataka  i/ili  podataka  Vašeg  djeteta  u      suprotnosti s  Općom uredbom o  zaštiti  podataka,  imate  pravo  podnijeti  prigovor  nadležnom  nadzornom tijelu.  Za  područje  Republike  Hrvatske  nadzorno  je  tijelo  Agencija  za  zaštitu  osobnih  podataka, sa  sjedištem  na  adresi:  Martićeva  ulica  14,  10000  Zagreb,  Hrvatska,  web:  http://azop.hr/,  tel.: +385  1  4609 000.

h) Pravo na povlačenje  privole

Ako  se  obrada  Vaših  osobnih  podataka  i/ili  podataka  Vašeg  djeteta  temelji  na  Vašoj  privoli, imate  je  pravo  u  bilo  kojem  trenutku  povući,  bez  ikakvih  posljedica.   

Ispunjenje  navedenih  prava  možete  zahtijevati:

· elektronskim  putem  na  e-mail  adresu: zastitapodatakausls@gmail.com  

· pisanim  putem  na  adresu  Umjetnička škola Luke Sorkočevića,Strossmayerova 3, 20 000  Dubrovnik,  n/r Službenik  za  zaštitu  osobnih  podataka   

Napomena  –  pri  postavljanju  zahtjeva  nužna  je  identifikacija  podnositelja  zahtjeva.  Razlog  je zaštita  Vas  kao  vlasnika  osobnih  podataka.

Rješavanje  nesporazuma  ili  dodatna  pitanja: 

Kako  bi  ste  riješili  moguće  nesporazume  ili  postavili  dodatna  pitanja,  molimo  koristite  e-mail: .http://zastitapodatakausls@gmail.com

Kontakt: 

Za  sva  dodatna  pitanja  možete  nas  kontaktirati  na: Umjetnička škola Luke Sorkočevića. Strossmayerova 3, 20 000   Dubrovnik,  RH e-mail: http://zastitapodatakausls@gmail.com

preskoči na navigaciju