2019-10-04 11:02:42

Slatki festival - Vela Luka

Srednja škola Vela Luka osmislila je projekt Slatki festival za kojeg je dobila sredstva na natječaju Ministarstva turizma, Cilj projekta je promocija i jačanje strukovnih zanimanja.

Partner projekta je Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik. Festival/ natjecanje će se održati 4.10.2019. u atriju Centra za kulturu Vela Luka s početkom u 18:00 sati.

Odlučili su se za pršurate i hrstule iz razloga što su to sveprisutne tradiconalne slastice koje je relativno lako napraviti i jeftine su za izradu. Ima ih različith vrsta i svako naselje ili mjesto ima neka svoja pravila, a i svaka domaćica misli da su njezine najbolje, posebne...

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik - likovni odjel, pod vodstvom prof. Mara Krile, učenice Laura Martinović, Lorena Madeško i Stela Burđelez osmislile su vizualni identitet  manifestacije: logo, izgled plakata, letaka, stolnjaka, pregača i kuhača na koje je apliciran logo. Laura, Lorena i Stela danas će sudjelovati u ovoj manifestaciji.

Natjecatelji u ovom festivalu su učenici Srednje škole Vela Luka, OPG-ovi i svi ostali koji su se prijavili. Manifestacija je osmišljena na način da će biti 10 stolova svih koji su zainteresirani i 2 stola Srednje škole Vela Luka. Na stolovima Srednje škole Vela Luka učenici- kuhari će izrađivati pršurate i hrstule i svaki posjetitelj koji je zainteresiran moći će napraviti vlastitu pršuratu i hrstulu. Na ostalima stolovima će se izrađivati pršurate i hrstule.

Stručni žiri će odlučiti tj. ocijeniti najbolju pršuratu/hrstulu, te će pobjednik natjecanja biti nagrađen prigodnom nagradom.

Za vrijeme manifetacije sve prisutne će zabavljati klapa Proizd. 

Preuzeto s fb stranice Srednje škole Vela Luka (obj.Jakica Pecotić).

 


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik