2019-11-26 11:09:59

UŠLS na radionici po motivima "PORCO ROSSA"

U sklopu filmskog festivala 'Tišina molim!", radovi nastali na dječjim radionicama predstavljeni su danas u Lazaretima. Radi se o djelima inspiriranima kultnim japanskim animiranim filmom "Porco Rosso" autora Hayao Miyazakija.- U sklopu festivala smo prikazivali "Porco Rosso", jer je dijelom baziran na Dubrovniku i Jadranu. Radili smo dvije radionice na temelju tog filma. Učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića su nam pod vodstvom mentorice Ivane Selmani napravili super maketu scenografije iz filma. Učenici su to slikavali i kompjuterom intepretirali kroz različite stilove. To smo isprintali i izložili.- kazao je jedan od organizatora festivala Miran Dilberović.

Na radionici od učenika UŠLS sudjelovali su maturanti Laura Martinović, Maro Dolenec, Laura Žuro i učenici 2.sr.: Roko Roca, Leon Kokotić, Đive Majstorović, Stella Burđelez, Ela Žuvela,Mara Tomašević, Lara Miloslavić, Helena Marić i Karmen Ban.

Tekst i fotografije preuzeti s: https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/lifestyle/po-motivima-kultunog-porco-rossa-u-lazaretima-otvorena-izlozba-djecjih-radova

Fotografije s iste poveznice možete pogledati u FOTO-galeriji.

 


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik