2021-10-20 12:58:34

Srednoškolci na kino predstavama

Učenici srednje škole prošlog su tjedna bili u kinu Sloboda na poziv Kinematografa Dubrovnik. Na repertoaru je bilo nekoliko filmova različith žanrova. Za prvi film odabrali smo višestruko nagrađivani igrani film Murina. Redateljica Antoneta Alamat Kusijanović, nagrađena je na filmskom festivalu u Cannesu Zlatnom kamerom (Camera D'Or) kao najbolji debitant, a na Pulskom filmskom festivalu film je osvojio nagradu publike, Danica Ćurčić nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu, te Antoneta Alamat Kusijanović nagradom Breza za najboljeg  debitanta.

Učenici cu pogledali i drugi dokumentarno-glazbeni film i album "Knjiga poezije" glazbenika Mladena Burnaća, u režiji Marka Dimnića. Mladen je prvi glazbenik kod nas koji je uz novi almbum, odmah snimio i dokumentarni film u trajanu od 50 min. Film na zanimljiv način prikazuje novi 10-ti Mladenov album "Knjiga poezije". U njemu se pojavljuju brojni renomirani umjetnici s područja glazbe, glume i baleta. Fim je podržalo i Hrvatsko društvo skladatelja.

Hvala Kinematografima Dubrovnik što su učenicima omogućili ove dvije projekcije i ujedno jedan drugačiji školski dan, gdje su se educirali i zabavili.


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik