2021-11-23 20:48:48

"Orašar i mišji kralj" - umjetnička bajka u Kazalištu Marina Držića

Umjetnička bajka "Orašar i mišji kralj" (1816.) romantičarskog pisca Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmanna izvodi se već pet dana nakon premijere u petak 19. studenog 2021.u kojoj plesne točke izvode učenice baletnog odjela škole, od najmlađih balerina do srednjoškolskog uzrasta na ulomke iz baletne suite P.I.Tchaikovskog. Predstava je  ostvarena u koprodukciji s glumcima  Kazališta u verziji Lade Kaštelan i režiji, oblikovanju svjetla i izboru kostima Paola Tišljarića. Za baletnu koreografiju odgovorne su naše nastavnice Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Elena Kulagina, Doris Pavleković,Tea Prkačin, Alida Vuković, te Remus Dimache i Mirna Sporiš.

U jutrošnjoj izvedbi uživali su učenici OŠ Montovjerna kao i svi naši učenici 1. i 2.r. srednje škole. Ovaj nezaboravni glazbeno-scenski doživljaj - adaptacija "namijenjena malima i velikima", u kojoj su"svi mogli naći nešto za sebe, ako su gledali otvorenih očiju i srca  " kao što je Marie na kraju predstave rekla: "Te čarobne stvari mogu vidjeti samo oni, koji za to imaju oči. Vi ste ih vidjeli, djeco, zar ne?". Da, vidjeli su - publika je potvrdila i riječima i snažnim pljeskom. 

Od srca čestitamo svima, učenicama balerinama, njihovim nastavnicama  mentoricama, glumcima KMD, svim suradnicima i redatelju. 

FOTOGRAFIJE (by Diana Rajić) možete pogledati na poveznici OPŠIRNIJE.

 


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik