2022-05-09 13:18:42

Erasmus+ projekt Art now and before - Mobility No.2

Projekt Arts now and before u sklopu Erasmus+ projekata pokrenut 2021. godine u našoj školi nastavlja se dalje po planu i programu. Učenice Karmen Ban, Gabriela Puljizević, Željka Jerković i Lucija Bradaš provele su zadnji tjedan mjeseca travnja u Portugalu, tj. u gradu Vila nova de Famalicao, provincija Braga. U sklopu  druge po redu mobilnosti (Mobility No.2) domaćin Portugal ugostio je ostalih 5 država: Finsku, Njemačku, Latviju, Poljska i Hrvatsku. Cilj ovakvih putovanja je zbližavanje različitih europskih kulturnih destinacija, naroda i običaja. Učenice su u pratnji svojih profesora Davora Lucianovića, Diane Rajić i Marine Kljunak Čuikin, struč. suradnice - knjižničarke, imale priliku vidjeti i sudjelovati u organiziranim radionicama u srednjoj  školi Escola Camilo Castelo Branco, način njihovog obrazovanja, školske nastavne i izvannastavne aktivnosti, kao i mogućnosti rekreacije sporta i zabave.

Glavna tema ovog susreta bilo je slikarstvo i crtanje. Na tzv. International coffee break svaka od zemalja donijela je tradicionalne kolačiće i peciva koja se jedu uz kavu.

Izvan školskog dijela programa, za sve sudionike organizirani su izleti u grad Bragu, Porto, posjet muzejima, crkvama, izložbama, susret s lokalnom naturalističkom umjetnicom, kao i posjet i radionica plastične ekspresije i flash painta u Muzeju Fundacao Capertino de Miranda. 

U direktnom susretu i razgovoru s portugalskim učenicima koji pohađaju dvije škole, uz Tehničku školu i muzičku školu, dogovorili smo i posjet Artave - CCM Music school u  gradići Caldas da Saude, u blizini Famlicaa, čuli o načinu muzičkog educiranja, satnicu, pogledati promotivni film o školi i kratko biti na probi orkestra.

Evaluacija će se sastojati od izviješća na temu My portugese experience - Moje portugalsko iskustvo i Arhitektura Portugala. 

Na donjoj poveznici je članak Dubrovačkog vjesnika (M.Rilović-Koprivec) o putu u Portugal:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/ucenici-i-profesori-umjetnicke-skole-u-portugalu-sudjeluju-u-projektu-erasmus-arts-now-and-before-1187759

Puni dojmova obogaćeni za fenomenalno iskustvo, idemo dalje!

 

 


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik