2015-06-01 10:28:18

"Dani UŠLS-a"

 

 

 

 

Dvama završnim koncertima u Kneževom dvoru i izložbom maturalnih radova u „Galeriji mladih“ započela je proslava Dana Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Učenici škole oduševili su mnogobrojne posjetitelje među kojima iznimno veliki broj turista.

Završne koncerte uveličali su i dva nastupa učenika prijateljskih škola, harmonikaša Daniela Šimeka iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i gitariste Luke Vidovića iz Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba, oduševivši sve nazočne svojim odličnim izvedbama.

Izložba maturalnih radova slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića održana je u Galeriji mladih. Radovi su tematski vezani s motivima autoportreta s floralnom pozadinom u tehnici ulja na kartonu. Njihov cilj bio je uspješno integrirati lik učenika te ga spojiti u formalno i izražajno jedinstvenu cjelinu. Maturanti su na raspolaganju imali široku mogućnost odabira tema, tehnike i izražajnih stilskih karakteristika. Izložbu su otvorili profesor Davor Lucianović i ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dživo Brčić.

Završetak ovogodišnje proslave obilježit će se završnom baletnom predstavom koja će se održati 10. lipnja u Kazalištu Marina Držića.

Fotografije s izložbe i dva koncerta možete pogledati na poveznici Foto-galerija!


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik