2015-07-01 14:49:12

Dodijeljen Oskar znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija

Dodjela Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, održala se danas u atriju Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Među 209 slavljenika, 203 učenice i učenika, te šest zborova, šest je učenica naše škole: Ana Bakija, Nina Zvone, Barbara Ćorak i Lucija Brautović mentorice Đive Kušelj te Laura Hladilo mentorice Dubravke Hilje. Svečanosti su nazočili nastavnici i mentori te veliki broj roditelja, pa je atrij Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti bio posve ispunjen.

Istaknuto je da je znanje najveća snaga, da su to znanje učenici usvojili zahvaljujući svojim zalaganjem, uz pomoć njihovih nastavnika i roditelja.

„Održani Oskar znanja je dokaz da se njihovo znanje ipak cijeni da su ovi učenici budućnost Hrvatske i da se na njima ne smije štedjeti“, kazao je predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Republike Hrvatske Karlo Horvat.

„Ono što imamo dobro moramo jače promovirati, a to je vaše znanje“, kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar. „Ono je dokaz da Hrvatska ima budućnost u koju uopće ne sumnjam“, dodao je ministar Mornar.

„Ovo je nagrada ne samo učenicima nego i roditeljima i nastavnicima, ali dok se ne vrati dostojanstvo nastavnicima, nećemo imati dobro obrazovanje“, kazao je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić.

ČESTITAMO NAŠIM UČENICAMA I NJIHOVIM MENTORICAMA NA JOŠ JEDNOM LIJEPOM PRIZNANJU!

Popis nagrađenih možete pogledati na poveznici Opširnije dok fotografije sa svečane podjele možete pogledati na poveznici Foto-galerija!

smileywinklaugh


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik