2015-09-23 12:15:07

Koncert učenika Muzičkih škola Mostar i Trebinje te učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića

 

 

 

U nedjelju 27. rujna u koncertnoj dvorani naše škole s početkom u 14 sati održati će se zajednički koncert učenika Muzičke škole iz Mostara, Muzičke škole iz Trebinja i učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik.

Na koncertu će sudjelovati učenici koji su aktivno sudjelovali na radionicama profesora Nigela Osbornea i njegovog asistenta Petera O'Dohertya. Navedene radionice održane su u našoj školi u subotu 12. i subotu 19. rujna te čine sastavni dio Festivala Sentimento 2015. kojeg organizira naš sugrađanin Stijepo Gleđ Marcos. 

U sklopu Festivala Sentimento 2015. u subotu 26. rujna ispred Katedarale s početkom u 2030 sati koncert će održati dubrovački tenor Stijepo Gleđ Marcos i gosti, dok će u nedjelju 27. rujna koncert u Kneževom dvoru, s početkom u 2100 sat, održati svjetski poznati gudački kvartet "Brodsky kvartet."

Radi se o koncertu iz ciklusa Trees, Walls, Cities - osam skladbi, osam različitih skladatelja iz osam različitih gradova. Tom prigodom biti će praizvedena skladba "Kada je Bog stvarao Dubrovnik", skladateljice Isadore Zebeljan na tekst Milana Milišića.


Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik