preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Virtualna knjižnica
Lista linkova je prazna
vijesti
Obavijest 10.11.20.
Marina Kljunak Čuikin / datum: 10. 11. 2020. 08:24

Izvanredna sjednica nastavničkog vijeća održat će se u srijedu 11.11.20. u 13.15.h preko Zoom-a. Dnevni red je Korona, rad online i bolovanje.

                                                                  ravnatelj: Slobodan Begić


[OPŠIRNIJE]VAŽNO
Marina Kljunak Čuikin / datum: 4. 10. 2020. 14:23

Od ponedjeljka 5.10.2020. na snazi će biti slijedeće upute za nastavu:

1) Obavezno nošenje maski za sve učenike bez obzira koliko je učenika u razredu i kako su raspoređeni.

2) Obavezno poštivanje razmaka od 1.5 do 2 metra.

3) Učenicima i nastavnicima će se mjeriti temperatura na ulazu u školu. Obavezna dezifekcija.

4) Učenici trebaju dolaziti u školu neposredno prije početka nastave i nakon nastave dužni su odmah napustiti školu. Svi koji čekaju  početak nastave ili imaju  pauzu bit će upućeni u park škole.

5) Ako to dozvoljavaju vremenske prilike nastavu održavajte u parku. Slijedeći tjedan dolaze kongresne stolice i koristite ih u parku za nastavu.

6) U sobama i učionicama obavezno provjetravajte, držite otvorene prozore, a ako je moguće i vrata. Pravite pauzu između učenika i provjetrite i dezinficirajte prostor.

7) Ako uočite slabost kod djece ili ako se bilo tko od nastavnika osjeća slabo, neka napusti nastavu i ide doma, dok se ne vidi što je na stvari.

8) Do daljnjega nema uživo nastave iz orkestara i zborova, odnosno nastava je online. Nove upute u vezi sa ovom nastavom, biti će  u petak 9.10.2020.

9) Sva nastava koja podrazumijeva skupno muziciranje mora se odvijati u većim prostorijama uz razmak od 1.5 do 2 metra uz otvoreni prozor. Najviše pet učenika može biti u grupi.

10) Maske će biti u zbornici i djelite ih učenicima.

11) U zbornici se kratko zadržavajte. Ako nema potrebe ne ulazite u zbornicu.

12) U prostore administracije nemojte dolaziti, ako je nešto potrebno nazovite na mobitel ili pošaljite e-mail.

13) U knjižnicu se ne može ulaziti do daljnjega, kontaktirajte knjižničarku kroz staklo i ona će izdati potrebno za nastavu.

14) Prije i poslije korištenja fotokopirnog aparata operite ili dezinficirajte ruke.

15) U hodnicima se ne zadržavajte, sve susrete potrebne za nastavu radite u parku ili prostoru kod caffe aparata ako je kiša. Pazite pri tome na broj prisutnih. Konzultacije s roditeljima su online.

16) Roditeljima i ostalim nezaposlenima u školi nije dozvoljen ulaz u školu.

17) Ako imate informaciju o zaraženom učeniku odmah obavijestite razrednika i mene.

Ove odluke donesene su nakon konzultacija sa epidemiologom a zbog zaražene učenice u 6.OGŠ. Molim razumijevanje. Za sve promjene ćete bit obaviješteni.

                                                         ravnatelj: Slobodan Begić,prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]UŠLS među 10 škola s najljepšim pogledom
Marina Kljunak Čuikin / datum: 29. 9. 2020. 12:56

Na portalu srednja.hr objavljen je prilog o školama koje imaju najljepše poglede. Među 10 najljepših pogleda u RH, našle su se čak 2 škole iz Grada, od kojih je jedna Umjetnička škola Luke Sorkočevića. Na donjem linku možete pročitati i pogledati slike ostalih škola:

https://www.srednja.hr/svastara/10-skola-hrvatskoj-s-najljepsim-pogledom

smileysmiley

a tekst o našoj školi prenesen je ovdje: 

Školske godine 1990. / 1991. velikim zalaganjem gđe. Luciane Leoni prve baletne pedagoginje u školi, prof. Tatjane Šarić Lucić – ravnateljice Klasične baletne škole u Zagrebu i tadašnjeg ravnatelja Centra za umjetnički odgoj i obrazovanje «Luka Sorkočević» Dubrovnik – prof. Vinka Brnadića na školi je započela svoje obrazovanje i prva generacija učenika na baletnom odjelu, da bi Rješenjem Ministarstva prosvjete i kulture Republike Hrvatske školske godine 1991. / 1992. pored dotadašnjeg isključivo glazbenog obrazovanja, na školi započelo i službeno osnovno baletno obrazovanje. U ovoj školi učenici danas mogu upisati glazbene programe i program likovne umjetnosti, a škola broji ukupno devet odjela – teorijski, glasovirski, gudački, odjel za gitaru i mandolinu, puhački, odjel za solo pjevanje, OBP odjel, slikarski i baletni odjel.


[OPŠIRNIJE]Čestitka ministrice Nine Obuljen Koržinek
Marina Kljunak Čuikin / datum: 24. 2. 2020. 13:30

Prigodom jubileja obilježenog u 2019. raznim koncertima i događanjima - 90 godina postojanja Umjetničke škole Luke Sorkočevića, ministrica kulture u Republici Hrvatskoj,  Nina Obuljen Koržinek uručila je prigodnu čestitku ravnatelju škole Slobodanu Begiću. 

Čestitku u cijelosti možete pročitati na poveznici OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Vježba u slučaju požara
Marina Kljunak Čuikin / datum: 19. 2. 2020. 13:15

Danas se u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića održavala vježba u slučaju elementarne nepogode, u ovom slučaju eventualnog požara. Djelatnici ovlaštene firme "Atesti i procjene" d.o.o. iz Splita vodili su vježbu koja se sastojala od preventivnih mjera  i aktiviranja alarma pri čemu su se svi prisutni u školi morali evakuirati, bilo da su na nastavi ili unutar interijera škole. Trebali  su izaći iz prostora škole vani na ulicu J.J.Strossmayera u trajanju od nekoliko minuta. Tijekom jutra, prije simulirane akcije, održavalo se predavanje za obuku i osposobljavanje novih djelatnika za zaštitu na radu. Nakon predavanja uspješno su završili ispit provjere. 

Ova vježba i akcije vezane za preventivu iznenadnih situacija, redovito se provodi u školi svako dvije  godine sukladno zakonskim propisima.


[OPŠIRNIJE]Poništen natječaj - Javni poziv - izvanučionička nastava
Marina Kljunak Čuikin / datum: 17. 2. 2020. 12:40

Poništava se u donjem tekstu navedeni Javni pozvi - natječaj objavljen 17.veljače 2020. zbog izvanrednih okolnosti vezanih za epidemiju Corona virusa, a sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja od 26. veljače  2020.

 

JAVNI POZIV

za

organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

 

I.

Na temelju Školskog kurikula za školsku godinu 2019./2020. te članka 13. Pravilnika o izvođenju izleta i ekskurzija (NN 67/14) Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik upućuje javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave. (Višednevni izlet u Gardaland, Verona, Venecija).

Sve o o uvjetima natječaja pogledajte na poveznici OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju