preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 12. 2011.

Ukupno: 136602
Ovaj mjesec: 1047
Ovaj tjedan: 457
Danas: 37
Vijesti
Baletni odjel Umjetničke škole u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića
Marina Kljunak Čuikin / datum: 19. 5. 2018. 21:14

Baletni odjel Umjetničke škole u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića održat će premijeru predstave "Coppelia" autora Lea Delibesa. Za koreografiju i režiju odgovorne su Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkin i Alida Vuković. U predstavi sudjeluje 70-tak plesača baletnog odjela i glumac Edi Jertec i sam bivši plesač koji glumi dr. Coppeliusa. "Ovo nije prvi put da se ostvaruje suradnja s KMD, prije desetak godina realizirane su i koprodukcije "Pinocchio", "Crvenkapica" i "Ivica i Marica". "Ova suradnja me jako veseli. Aktivnosti koje se odvijaju u realizaciji ovog projekta jako su zahtjevne, drago mi je da se finalni rezultat bliži i da se nazire nešto jako dobro. Ovakve suradnje trebalo bi još više njegovati najprije jer smo mali grad, a onda i zbog toga što će škola vjerojatno radit na tome da se otvori dramski dio srednje škole. Balet ćemo isto tako nastojati ponovo aktualizirati u srednjoj školi" - rekao je ravnatelj Umjetničke škole Slobodan Begić.

Petra Orepić učenica 2.razreda u klasi Gousel Galioulline, glumi Coppeliu, a jedinom baletanu Orlandu Bratičeviću,učeniku 3.razreda pripala je uloga Franza. U ostvarenju predstave sudjeluju i kostimograf Renata Sekulović, scenograf Anamarija Obradović, glazbena priprema Viktor Lenert, a narator je Sebastijan Vukosavić.

Predstava će biti izvedena i u nedjelju 27.5.2018.

Fotografije (Petra Japunčić) iz škole s priprema možete pogledati u FOTO-galeriji, a članak iz kojeg je preuzet tekst u cijelosti možete pročitati na Nportal - NA VRŠCIMA PRSTIJU.  

 Od ponedjeljka 21.5.18.karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Kazališta.

 


[OPŠIRNIJE]Tužna vijest
Marina Kljunak Čuikin / datum: 15. 5. 2018. 09:59

Margita Cetinić rođ. Lenert

14. IX 1947. - 14. V 2018. 

Tužna srca javljamo da je naša umirovljena djelatnica profesorica teorijskih predmeta Margita Cetinić preminula u 71. godini života. U školi je radila od 1.IX 1970. do umirovljenja 31.VIII 2012. godine.

Sprovod naše Margite bit će u četvrtak 17. svibnja, na groblju Boninovo  u 17.00 sati, a misa zadušnica služit će se isti dan u Katedrali u 19.00 sati.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.


[OPŠIRNIJE]Koncert maturanata
Marina Kljunak Čuikin / datum: 15. 5. 2018. 09:13

Sinoć su u prepunoj Koncertnoj dvorani Umjetničke škole nastupili maturanti njih 13 kako slijedi: 

Laura Marić - violina (prof. Evelina Šegović), Anamarija Sršen - gitara (prof.Ante Skaramuca), Irena Zanini - violina (prof. Tena Vujnović), Antonela Đuraš - violoncello (prof. mentor Vanda Đanić), Toma Širok - klavir (prof.mentor Mariza Petrić), Lucia Prskalo - violina (univ.spec.mus. Dora Kamber), Lukša Benić - klavir (prof.mentor Katarina Šnajder), Lucija Marinović - violina (prof. Dora Kamber), Adna Omerčahić - kalvir (prof.Marija Grazio), Meri Anastasov - violina (prof.Anis Končić), Antun Milinković - klavir (prof.Marija Grazio), Jakov Varezić - saksofon (prof.Željko Barać) i Antun Milinković i Adna Omerčahić - klavir četveroručno. Na repertoaru su bila djela Beriota, Campiona, Tkalčića, Gershwina, Bacha, Beethovena, Rahmaninova i dr.

Čestitamo maturantima i njihovim profesorima mentorima. laugh Fotografije možete pogledati u FOTO-galeriji.

 


[OPŠIRNIJE]Nastup učenika solista i DSO povodom Dana županije
Marina Kljunak Čuikin / datum: 11. 5. 2018. 12:59

Povodom obilježavanja Dana dubrovačko-neretvanske županije Dubrovački simfonijski orkestar organizira koncert s mladim glazbenicima iz dubrovačko-neretvanske županije u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik s početkom u 21.00 h. Kao solisti nastupit će naši učenici sakskofonist Jakov Varezić (mentor Željko Barać, prof.), flautistica Barabara Ćorak (mentor Jakov Kakarigi, prof.)klarinetistica Tana Michl (mentor Edi Marčić, prof.) i   učenici GŠ Metković saksofonistica Antea Filipa Stojić (mentorica Erena Čizmić Rebić, prof.),  i klarinetist Ivan Fran Stojić (mentor Zvonko Knežević, prof.). Ovi učenici dobitnici su nagrada na domaćim i stranim natjecanjima. Kao solisti izvest će djela J. Naulaisa, N. Millotija, A. Glazunova, J.Ed. Barata. i W. poppa. Orkestrom će ravnati dirigent Noam Zur, koji će izvest i djela W.A. Mozarta, G. Rossinija, g. Bizeta i dr.

Čestitamo svim učenicima i želimo im puno uspjeha.

Atmosferu s koncerta pogledajte u FOTO-galeriji Željka Tutnjevića.


[OPŠIRNIJE]Županijski projekt za mlade
Marina Kljunak Čuikin / datum: 18. 1. 2018. 12:08

Dubrovačko-neretvanska županija namjerava provesti projekte za mlade, mail koji smo dobili, zamoljeni smo objaviti u cijelosti i sudjelovati u realizaciji:

Županija provodi dva projekta za mlade

Dubrovačko-neretvanska županija započela je u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik provoditi dva projekta namijenjena mladima. Projekti će se provoditi do studenog 2018., a sufinancira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta izrade županijskog programa za mlade. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik, a glavni mu je cilj poboljšanje života mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U izradu županijskog programa za mlade bit će uključene udruge mladih i za mlade, jedinice lokalne samouprave te obrazovne, znanstvene, kulturne i socijalne ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon usvajanja na Županijskoj skupštini ovaj će dokument biti temelj za definiranje županijske politike prema mladima u razdoblju 2018.–2021.

Paralelno s izradom županijskog programa za mlade, Županija sudjeluje i u provedbi aktivnosti info-centra za mlade. Nositelj ovoga projekta je Europski dom Dubrovnik, a uz Županiju, partner u provedbi je i Sveučilište u Dubrovniku. Projektne aktivnosti obuhvaćaju  informiranje i savjetovanje mladih iz svih dijelova županije o temama od njihova interesa i pomoć mladima u stjecanju vještina koje će im biti od koristi u osobnom i profesionalnom smislu. 

U svrhu utvrđivanja informativnih potreba mladih izrađen je upitnik na poveznici goo.gl/ZNeH5S. Svi koji imaju veze s mladima zamoljeni su podijeliti upitnik na svojim internetskim stranicama, putem mailing lista ili na društvenim mrežama, kako bi ga ispunilo što više mladih iz svih dijelova županije. Nakon što taj upitnik bude obrađen, informiranje mladih provodit će se putem individualnih kontakata, informativnih radionica, društvenih mreža i internetske stranice dnz-mladi.com, na kojoj će se objavljivati i obavijesti o tijeku izrade županijskog programa za mlade. 

Ikonica Županijskog info centra za mlade kao poveznica sa stranicom je:   goo.gl/ZNeH5S a web stranica http://www.dnz-mladi .com/


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju