preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Virtualna knjižnica
Lista linkova je prazna
Slikarsko - dizajnerski odjel u zgradi bivšeg zaraznog odjela u sklopu kompleksa " Stara bolnica "

 

Prostorni problemi baletnog i slikarsko - dizajnerskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića bili su temom sjednice Skupštine Dubrovačko -neretvanske županije, održane u mjesecu listopadu. 

Istaknuto je kako će zdanje nekadašnjega zaraznog odjela unutar kompleksa " Stara bolnica ", koje je donedavno koristio županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, privremeno udomiti buduće slikare. 

U prostor Stare bolnice za ponedjeljak planirano je useljenje tek dijela učenika tog odjela s ukupno pedesetak učenika, i to onih koji su zadnju godinu bili podstanari u Klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, a tek u drugom polugodištu pridružit će im se i likovnjaci " udomljeni " u Obrtničkoj školi. 

Iako novi prostor omogućuje normalno odvijanje nastave mladih likovnjaka budućnost je  i dalje neizvjesna jer je prostor osiguran na svega tri godine.

Adaptacija prostora

Ravnatelj škole prof. Dživo Brčić obavio je niz razgovora s predstavnicima Županije, Grada i Sveučilišta. Nakon što je dogovoreno preseljenje, adaptiran je prostor koji sada zadovoljava potrebe Likovnog odjeljenja i omogućuje njegov daljnji razvoj. 
Pročelnik slikarskog odjela prof. Davor Lucianović
podsjeća kako su se u osamnaest godina postojanja slikarskog odjela šest puta selili te da odjel u zadnjih nekoliko godina istodobno djeluje na čak tri adrese. 

 

 

preskoči na navigaciju