preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Virtualna knjižnica
Lista linkova je prazna
" Dan u baletnoj školi " - 2011.

 

Baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod vodstvom pročelnice Zrinke Japunčić i u suradnji s Kazalištem Marina Držića osmislio je projekt “ Dan u baletnoj školi ” kojem je namjera pokazati učenicima kako izgleda jedan dan u baletnoj školi te ih ujedno potaknuti na ovakvu vrstu naobrazbe, izvijestio je ravnatelj Dživo Brčić.

 " Dan u baletnoj školi " program je koji je namijenjen  edukaciji školske djece od prvog do četvrtog razreda i koju je u dva dana i četiri predstave, u Kazalištu Marina Držića, pogledalo preko 800 osnovnoškolske djece. U projektu su sudjelovale učenice predškolskog baletnog odjela i osnovne baletne škole ( 47 učenica ) Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik. Cijelokupni program predstave traje 35 - 40 minuta te je podijeljen u dva dijela od kojih prvi dio predstavlja svakodnevne vježbe / učenje / u baletnoj dvorani, a u drugom dijelu učenice se predstavljaju sa već naučenim baletnim točkama.

Program se održao na sceni Kazališta Marina Držića u srijedu 23. te  30. ožujka u dva jutarnja termina i bio je besplatan za učenike i nastavnike dubrovačkih škola.

 

 

 

 

" Dani Škole " - baletni odjel - 2011.

 

Trodnevna manifestacija Dani Umjetničke škole Luke Sorkočevića započela je u ponedjeljak, 23.svibnja, izložbom likovnih radova. A sljedećeg dana je u Kazalištu Marina Držića priređena Baletna večer. Na baletnoj večeri sudjelovale su učenice baletnog odjela Škole podijeljene u pet razreda. Nastavnice Zrinka Japunčić, Tea Prkačin, Alida Vuković i Gousel Gallioullina pripremile su devet baletnih i plesnih točaka u kojima su nastupile sve polaznice škole. I glazbom, i kostimima i koreografijama raznolika večer izazvala je veliki interes dubrovačke publike, pa je prepuno kazalište dugotrajnim pljeskom nagradilo izvođačice i njihove voditeljice.

Dani Umjetničke škole Luke Sorkočevića završili su 25. svibnja koncertom u Kneževom dvoru na kojem su nastupili brojni solisti, ansambli, zborovi i orkestri.

Čestitamo svim sudionicima i njihovim nastavnicima!!! smiley

 

 

preskoči na navigaciju